Maling

Maling af parket benyttes rimelig sjældent, da træ udseendet dermed vil forsvinde. Træ er et fremragende naturens materiale, som klæder ethvert hjem. Træ som gulv skaber hygge, hygge og varme. Denne påvirkning vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et trægulv males, så anvend altid en rigtig håndværker til gulvmaling.

Hvorfor maling af parket?

Maling er en stærk efterbehandling som er fulddækkende. Derved kan træets naturlige look ikke vurderes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet flade. Maling er en meget god overflademulighed til meget slidte parket, der ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer gulvmaling?

Der anvendes typisk 2 forskellige former for maling til trægulve, alkyd og epoxy. Begge former for maling er utrolig slidstærke og benyttes ikke kun på parketgulve, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et parket er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være fjollet. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvblank, højglans, mat, silkemat, blank. Et malet plankegulv eller parketgulv er rengøringvenlig, let at vedligholde samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet iværksættes

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, støv, smuds eller snavs vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og plejes et malet pankegulv eller parket?

Så snart malingen viser tegn på brug og slid, kan det males påny. Er malingen slidt gennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Vedligeholdelse, gulv rengøring og gulvpleje er nemt ligesom på et lakbehandlet plankegulv. Ved støvsugning og gulvvask opnår du et rent parketgulv eller plankegulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er afholdt hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om perspektiv for dit trægulv.