Lak

Lakering og lakbehandling benyttes til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der opstår en uopslidelig og nydelig gulvflade. Lak lukker fladen på træet, dette giver en meget let rengøring og gulvvedligeholdelse.

Lak og laktyper?

For det meste anvendes 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes mere holdbarhed kan 3 lag lakbehandling eller en 2-komp gulvlak vælges. Lakering med lakbehandling holder nemt i mange år førend den store genlakering er tiltrængt. Kontakt os for mere orientering om lak og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Boliglak fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder blank, silkemat, halvblank, mat, højglans og ultramat. Blank gulvlak vælges ikke så ofte idag, mens mat gulvlak er topmoderne. Dersom vi er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lak. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og således sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således bruges kun vandbaseret lakoverflade idag, idet slidstyrken og holdbarheden overfor normal slid og brug er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak forsegler og lukker parketgulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakbehandling der påføres, des mere solid og lukket bliver træoverfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret trægulv, idet boliglak er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakbehandlet gulvoverflade kan genlakeres, hvilket bør udføres forinden lakfladen gennemslides. Der udføres en finslibning, hvorefter der lakkes ovenpå den nuværende gulvlak. Denne måde fjerner ikke misfarvninger, hakker og ridser, men har kun til sigte at forny gulvfladen.

Hvad er hvid lakering?

En del kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er topmoderne og kan tilrådes, i fald der ønskes et lyst parket eller plankegulv med en gråhvid patina. Det er en yndet gulvmulighed som en god del godt kan lide.

Anderledes efterbehandlinger af parketgulve?

Lud, olie, sæbe og voks er alle gode løsninger til lakoverflade. En behandling bør skræddersyes til det enkelte plankegulv og passe til kundens ønsker og behov.