Gulvpleje

Gulvpleje benyttes til at bibeholde trægulvet pænt og slidstærkt. Parket- eller plankegulve plejes forskelligt hvilket betinges af tilstand og efterbehandling. Den helt rigtige gulvpleje tilpasses rengøringen og vedligeholdelsen i privaten.

Hvornår anvendes gulvpleje?

Der er nu noget hyggeligt ved trægulve og træ i privatboligen. Trægulvet giver privatbgoligen noget ganske anderledes, i stuen, gæsteværelset eller et kontor i en erhvervsvirksomhed. Træ giver en snert af velbefindend, eksklusivitet og stemning på én gang. Ved at rengøre, pleje og vedligeholde et gulv perfekt, vil du have en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at der bruges de passende plejemidler til rengøring og vedligeholdelse af gulve af træ. Forfejlet anvendelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan ydermere give problemer at forlade parket for vådt ved vask. uanset hvilken gulvbehandling gulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt i længere tid. Skrappe rengøringsmidler på plankegulve eller parket kan ødelægge overfladen.

Gulvpleje af lak, lud og olie parket?

Har du et ludbehandlet parketgulv eller plankegulv bør det rengøres med sæbespåner eller en specialsæbe til trægulve. Lakerede gulve kan med god nytte rengøres med almindeligt rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. oliebehandlede gulve kan vaskes med natursæbe eller oliepleje, der ret enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvvedligeholdelse og hvornår gulvpleje?

Vi tilbyder rådgivning om gulvrengøring, gulvvedligeholdelse samt gulvpleje. Hvis privaten har et slidt og grimt gulv, kan det være fristende med en gulvsanering og gulvudskiftning. Ofte behøver du næppe at udskifte dit massive gulv, men kan nøjes med en gulvslibning. Gulvfagmanden har i massevis af muligheder
for gulvrenovering, herunder gulvafhøvling, afslibning samt overfladebehandling, hvorefter dit slidte trægulv forvandles til nyt. Vi anvender let slibning, gulvafslibning og fuldslibning til gulvopfrisning.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver normalt det smukkeste løsning. Her afslibes træet helt, så overfladebehandlingen påføres nyslebet træ. Herefter kan der bruges en ny behandling med lak, lud, sæbe og voks. Et unikt udtryk fås med gulvmaling eller gulvbejdse, så kun fantasiensætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her afslibes gulvet kun meget let med fint slibepapir eller et slibenet. Metoden egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med lak, lud, olie eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til en ny overflade. Kontakt os gerne for yderligere info om afslibning, vedligeholdelse og rengøring og gulvpleje.