Gulvafhøvling

Gulvafhøvling udføres her af topprofessionelle fagfolk med stor erfaring indenfor afhøvling. Trænger dit plankegulv til en gulvafhøvling? Er hjælpen nær med billig gulvafhøvling priser. Har du et massivt gulv med ujævnheder eller en vanskelig gulvoverflade? Er en høvling måden. Såfremt der er fernis eller andre skader, kan gulvafhøvling også være en valg.

Hvornår anvendes en gulvafhøvling?

Fuldmaling eller spartelmasse kan også være dele som er skyld i, at en høvling er muligt. Ligesom niveauforskelle eller skævheder i det massive plankegulv er en udfordring. Her er det nødvendigt istandgøre gulvet med en gulvhøvler en såkaldt ‘gulvhøvl’. Høvling anvendes på gulve, hvor en slibning ikke slår til, blandt andet ved:

 • Ujævnheder og skævheder
 • Vaskebræteffekt
 • Limrester
 • Gulvspartelmasse
 • Hakker
 • Fuldmaling
 • Fernis
 • Kraftig lakoverflade

Hvad forstår man ved en høvling?

Afhøvling af plankegulve er et gulvhåndværk, hvor den lokale gluvmand vil være dygtig og rutineret. Unøjagtigheder i høvlingen kan give høvlemærker i gulvbrædderne eller niveuforskelle i i træets dybde. Afhøvling stiller strenge krav til gulvmanden, da den store gulvhøvlemaskine virkelig bearbejder træet. Der afhøvles 2 – 4 mm. af overfladen, som også kan være en mulighed ved meget grimme og ødelagte massive gulve. Vi har kompetencen, ekspertisen og ved lige hvad der skal gøres. At afhøvle et trægulv kræver forsigtighed, og kan ikke udføres som hjemmegjort høvling. Ifald afhøvlingen ikke laves godt, kan det blive omstændigt og en bekostelig affære at redde, når man først er gået igang. Gør-det-selv høvling kan i givet fald gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Anvend derfor altid en professionel til opgradering af dit trægulv. Hos os får du billig afhøvling priser, kvalitets gulvrenovering og kort ventetid.

Afhøvling og gulvslibning

Når gulvafhøvlingen er udført vil plankegulvet fremstå ru. Derfor afsluttes der med en slibning, for at få den aller bedste overflade før overfladebehandlingen igangsættes. Her kan plankegulvet påføres lak, lud, olie, sæbe, voks eller bejdse, eventuelt med hvid lak, hvid lud eller hvid olie. Den efterfølgende slibning kan være rigtig let slibning, mellemslibning, grovslibning og en finslibning. Vi rådgiver og vejleder gerne om gulvbehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på vores hjemmeside. Iøvrigt er du ganske vist altid velkommen til at ringe eller skrive til os såfremt du er i tvivl eller har spørgsmål. For os er det vigtig, at du får svar på alle dine spørgsmål om afhøvling og gulvafhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit massive gulv reddes og gøres pænt?

Efter en høvling, gulvafslibning og overfladebehandling, bliver de fleste gulve som nye. Du vil ikke kunne se, at træet har været kaput. Massive gulve bør altid behandles godt og rengøres, vedligeholdes og plejes aller bedst. Gulvafhøvling kan kun laves af et ganske få antal gange, og derfor er gulvafhøvling den aller sidste valgmulighed. I forbindelse med vores gulvarbejde får vi en hel del relevante spørgsmål om gulvrenovering, blandt andet:

 • Guide til høvling
 • Hvordan gulvafhøvling?
 • Afslibning af dørtrin
 • Billig gulvafslibning københavn
 • Indhent tilbud påafhøvling
 • M2 pris gulvafhøvling
 • støvfri gulvafhøvling
 • Gulvafhøvling priser udland

Her på siden vil vi forsøge at svare på disse og andre gulvrelaterede spørgsmål. Hvis du ønsker oplysninger eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Skal vi hjælpe dig med høvling?

Din gulvsliber må altid fortælle dig, om en høvling er sandsynlig. Såfremt dit bræddegulv trænger, så ring gerne og få et godt tilbud pris}. Skulle du være i tvivl, kigger vi gerne forbi dig for en snak om dit massive gulv. Vi har billig afhøvling priser samt kort ventetid i Odense, København og Aarhus samt alle andre steder i kongeriget. Vi glæder os til at forbedre og forny dit gamle og slidte bræddegulv med en gulvafhøvling.