Dørtrin

Dørtrin
Dørtrin

Dørtrin hedder også fodtrin, tærskler, dørtærskler, fodspark og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele vi har. De er udsat for spark og slitage i meget højere grad end trægulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, et lokalt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Ifald du har gulve af træ, må ethvert gulvarbejde blive foretaget af vores gulvfirma. Sandt nok er vores specialitet gulvafslibning, gulvbehandling og gulvafhøvling, hvor vores kompetancer, ekspertiser og erfaring virkelig kommer til sin rette. Imidlertid spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til høvling af parketgulve og plankegulve og store gulventrepriser. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du en god og brugbar løsning med garanti.

løft din kæreste over dørtrinnet!

Det er en kristen tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er for altid den værst sandsynlige og frembringer en stor del knubs, stød og slid. Det betyder, at materialet tit er af en hård træsort, som kan tåle den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så dermed er en god del dørtrin udført i egetræ og eg. Normalt vil hjemmets dørtrin få den samme overfladebehandling som de omliggende parket- eller plankegulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig pænt resultat.

Bundstykke og dørtærskel?

Et dørtrin har mange benævnelser, som ofte anvendes planløst. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin forneden i en døråbning, der i længde og bredde modsvarer dørens dimensioner. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer imod kulde og træk. Det giver en naturlig opdeling af rummet, som bliver smart ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor laves dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en urimelig stor byrde. Dette gør dem modtagelige og kan kræve hyppigere afslibning end gulve af træ samt en kraftig efterbehandling. I adskillig arbejder lakeres dørtrinnene uanset om gulvet får en anden gulvbehandling som olie, lud, voks eller sæbe

Af hvilken grund runder dørtrin?

Brug og slid og mange års slid og brug af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket ses særlig ved bløde træsorter som fyr, gran og lærk som har været praktiseret i mange hundrede år. hule dørtrin kan normalt slibes plane, men vi overværer normalt arbejder hvor en udskiftning og sanering er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, bundstykker, dørtærskel og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I nogle nye moderne boliger har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed fås et temmelig hårdfør trin med usandsynlig god holdbarhed.

Mester i opfriskning af dørtrin

Vi er eksperter i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, tærskler, trapper, køkkenbordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.